مسئول امور كنسولي دانشجويان غير ايراني استان اصفهان معرفي و از زحمات آقاي محمد حسين شاهپري تقدير به عمل آمد.
به گزارش وب سايت خبريuinews مراسم معارفه مسئول امور كنسولي دانشجويان غير ايراني با حضور دكتر عبدالحميد عليزاده مدير كل دانشجويان غير ايراني سازمان امور دانشجويان وزارت علوم تحقيقات و فناوري، در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در اين مراسم طي حكمي از سوي دكتر عبدالحميد عليزاده مدير كل دانشجويان غير ايراني سازمان امور دانشجويان، آقاي محمد تقي صفري به عنوان مدير اداره كنسولي دانشجويان غير ايراني استان اصفهان معرفي و از زحمات آقاي محمد حسين شاهپري تقدير به عمل آمد.
مدير كل امور دانشجويان غير ايراني سازمان دانشجويان وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري با تاكيد بر بين المللي سازي دانشگاه ها بيان داشت: تلاش بر اين است كه فضاي آموزش عالي ايران صورتي بين المللي به خود بگيرد و اين امر نياز به توجه ويژه دانشگاه ها و مدرسان و اساتيد آنها در بخش آموزش دارد.
وي در ادامه افزود: سامانه سپاري خدمات در فرآيندهاي آموزشي ، فرهنگي ، رفاهي و كنسولي متقاضيان تحصيل در ايران ، تمركز زدايي براي كمك به تسريع در جذب ، پذيرش و فارغ التحصيلي دانشجويان و توانمند سازي دانشگاه ها از لحاظ زير ساخت هاي بين المللي و سخت افزاري و نرم افزاري مورد نياز براي بين المللي شدن از جمله شاخص هاي تنظيم شده مي باشد. مدير كل امور دانشجويان غير ايراني سازمان دانشجويان وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري، كمك به شكوفايي اقتصاد آموزش عالي ايران و ارزآوري را از جمله مزاياي جذب دانشجويان خارجي برشمرد و خاطر نشان كرد : اگر در اين زمينه به صورت مناسبي سرمايه گذاري شود،با توجه به امنيت كشورمان متقاضيان زيادي براي تحصيل در دانشگاه هاي كشور وجود دارد كه بايد به خوبي آن را هدايت كرد .
دكتر عبدالحميد عليزاده همچنين اظهار داشت: براي اينكه يك دانشگاه از نظر بين المللي شدن جايگاه خوبي را پيدا كند بايد در 42 شاخص رشد داشته باشد كه دو شاخص محوري در اين خصوص «نسبت استاد بين المللي به داخلي» و «نسبت دانشجوي بين المللي به داخلي» است. وي با تاكيد بر اينكه جذب دانشجوي خارجي يك فرايند زمان بر و نيازمند برنامه ريزي است گفت: براي جذب دانشجوي خارجي بايد فرآيندهاي قانوني مشخصي تعريف شود كه انجام اين اقدام برعهده وزارت علوم و سازمان امور دانشجويان است.
دكتر عليزاده افزود: از دانشگاه هاي كشور انتظار مي رود فلوچارت مشخص تحصيل يك دانشجوي خارجي را از مرحله ثبت نام و پذيرش تا فارغ التحصيلي تعريف كنند و در بخش جذب دانشجوي خارجي از نيروي انساني متخصص و آشنا به موضوع استفاده نمايند.
مديركل امور دانشجويان غير ايراني سازمان امور دانشجويان همچنين افزود: حضور در همايش هاي معرفي دانشگاه ها، استفاده از امكانات فضاي مجازي و نيز اعطاي بورس به دانشجويان خارجي با نام مشاهير علمي و ادبي كشور مانند بوعلي سينا، خيام، حافظ، ابوريحان بيروني، فارابي و.. از نكاتي است كه مي تواند به جذب دانشجوي خارجي كمك كند.
گفتني است، هر استاني كه 200 دانشجوي خارجي در دانشگاه هاي آن تحصيل كند مي تواند درخواست ايجاد دفاتر استاني امور كنسولي كند تا فرآيندهاي اداري دانشجويان خارجي با سهولت بيشتري انجام شود. ياد آور مي شود تنها در دانشگاه اصفهان بيش از 250 دانشجوي غير ايراني در مقاطع مختلف مشغول به تحصيل هستند. دفتر امور كنسولي دانشگاه در واقع به اسم دفتر سرپرستي دانشجويان خارجي از سال 1367 بنا به صلاحديد مسئولين وقت استان در دانشگاه اصفهان داير و هم اكنون بيش از 30 سال است كه منشا خدمات بسيار قابل توجه در جذب و ارايه خدمات به دانشجويان غير ايراني بوده است.
شايان ذكر است در اين مراسم دكتر هوشنگ طالبي رييس دانشگاه اصفهان نيز ضمن ابراز خرسندي از حضور دانشجويان غير ايراني در دانشگاه اصفهان، اين دانشجويان را سفيران دانشگاه اصفهان در سراسر جهان دانست واظهار داشت: در حال حاضر حدود چهار ميليون و دويست هزار دانشجو در كشور مشغول به تحصيل هستند كه از اين تعداد بيش از 250 نفر دانشجوي غير ايراني، دانشگاه اصفهان را به عنوان محل تحصيل خود انتخاب نموده اند.
وي در ادامه افزود: دانشگاه اصفهان از لحاظ وضعيت علمي استانداردهاي آموزشي و پژوهشي را دارد و در سالهاي اخير به همت اساتيد و دانشجويان توانسته است در دنيا جايگاه ويژه پژوهشي را كسب كنند، اين ظرفيت و استعداد زياد آموزشي دانشگاههاي ايران را جزو دانشگاههاي برتر دنيا قرار داده است.
رئيس دانشگاه اصفهان اظهار داشت: دانشجويان در دانشگاههاي ايران طوري تربيت ميشوند كه در هركجاي دنيا در مقاطع بالاتر مشغول به تحصيل شوند از نظر آموزشي جزو دانشآموختگان نخبه، زبده و برگزيده قرار دارند كه نشاندهنده استانداردهاي جهاني ايران است.
دكتر طالبي در ادامه بيانات خود افزود: دانشگاه اصفهان رتبه دوم كشور از نظر وضعيت آموزش عالي را دارد بنابراين در شهر و استان اصفهان زمينه خوبي براي فعاليتهاي علمي ايجاد شده و از آنجايي كه اصفهان يك شهر فرهنگي، تاريخي و صنعتي است و زيبنده اين شهر است كه دانشگاههاي تراز بالا داشته باشد.
وي همچنين اظهار داشت: دانشگاه اصفهان بيش از 15 هزار دانشجو و 650 عضو هيأت علمي دارد كه 50 درصد از آن اساتيد در مقطع دانشياري و استادي هستند، از ميان 15 هزار دانشجو 7 هزار و 500 دانشجو در مقطع تحصيلات تكميلي مشغول به تحصيل هستند و تعداد مقالات چاپ شده آن در يك سال، بيش از يك هزار تحقيق و مقاله در مجلات خارجي و 2 هزار در مجلات داخلي است، سرانه چاپ مقاله براي استاد در حدود 3.5 تا 4 است.
رئيس دانشگاه اصفهان با بيان اينكه زمينه و امكانات خوب فعاليت پژوهشي در دانشگاه اصفهان فراهم شده، ادامه داد: 250 دانشجوي غيرايراني در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصيل هستند كه نسبت به ظرفيت دانشگاه اصفهان رقم كمي است و با توجه به ظرفيت دانشگاه، امكان پذيرش و جذب دانشجويان غير ايراني افزايش يافته است.
رئيس دانشگاه اصفهان تأكيد كرد: دانشگاه اصفهان براي جذب دانشجوي خارجي نيازمند شناخته شدن است، با اينكه در سالهاي گذشته امكانات نسبتاً خوبي در اين زمينه فراهم شده، مهر ماه امسال دو خوابگاه جديد در اختيار دانشجويان خارجي قرار گرفت.
وي اذعان داشت: بيش از 35 درصد اساتيد اين دانشگاه فارغالتحصيل دانشگاههاي خارجي هستند و در همين راستا زمينه ارائه خدمات آموزشي در سطح بينالمللي به زبان خارجي براي دانشجوياني كه آشنايي به زبان فارسي براي ادامه تحصيل را ندارند در حال فراهم شدن است.
دكترطالبي سياست دانشگاه اصفهان در چند سال اخير را بينالملليسازي دانشگاه دانست و خاطرنشان كرد: به جهت تحقق اين سياست زمينه همكاريهاي بينالمللي در دانشگاه اصفهان فراهم شده و اكنون در 5 رشته تحصيلي دانشجوي كارشناسي ارشد به صورت مشترك با خارج پذيرش ميشود.
وي عنوان داشت: براي نخستين بار در ايران در رشته بازيهاي رايانهاي با دانشگاه كره، مطالعات فرانسه با فرانسه و رشتههاي ديگر پذيرش دانشجو صورت ميگيرد، اين دانشگاه به دنبال ايجاد زمينهسازي وضعيت مناسب براي ميزباني از دانشجويان غيرفارسي زبان است.